Philharmonie Maasniel en ECI cultuurfabriek gaan de samenwerking aan met Brel en Brass

Op zondag 27 oktober zal Philharmonie Maasniel met de Vlaamse zangeres Micheline van Hautem een ode brengen aan de muziek van Jacques Brel. De ‘Fiel’ is voor dit unieke project de samenwerking aangegaan met de ECI cultuurfabriek.

De Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem wordt sinds het verschijnen van haar succesvolle album ‘Songs of Jacques Brel’ uit 2002 gezien als een van Europa’s beste Brel-vertolkers. In ‘Brel & Brass’ brengt ze samen met Philharmonie Maasniel en bastrombonist Jos Jansen de muziek van Brel op het ECI-podium.

‘We zijn  door Micheline van Hautem gevraagd om het Brel en Brass concert te organiseren in de ECI cultuurfabriek. Ik was meteen enthousiast. Toen heb ik Philharmonie Maasniel benaderd om dit project samen op te zetten’ zegt Joery Wilbers, directeur ECI cultuurfabriek. ‘Het is een pilot-project dat we naar de toekomst verder willen uitwerken en waarin we jaarlijks met een lokale muziekvereniging een soortgelijk project willen organiseren’.

Philharmonie Maasniel, onder leiding van dirigent Sander Simons, is al maanden bezig met de voorbereiding van dit concert. Philharmonie Maasniel heeft als doel om mensen aan de harmonie te binden door hen muziek te laten maken en beleven. ‘Wij willen het publiek telkens ‘kippenvel’-momenten bezorgen met onze concerten. In 2017 hebben wij een geweldig popconcert ter ere van het 75 jarig jubileum van de harmonie gehouden. Die ervaring willen we het publiek weer geven met de betoverende muziek van Jacques Brel die op een ongeëvenaarde en spectaculaire wijze wordt gebracht door Micheline van Hautem. Het beloofd een mooie middag te worden!’ aldus Ruud Luijsterburg namens Philharmonie Maasniel.

Het concert start om 15:00 uur in de Theaterzaal van ECI cultuurfabriek in Roermond. Kaarten zijn te koop voor € 17,50 per stuk aan de kassa van de ECI of online via: www.ecicultuurfabriek.nl