Brel & Brass 27 oktober 2019

De Philharmonie Maasniel is er trots op dat de succesvolle Vlaamse zangeres Micheline van Hautem en de virtuoze bastrombonist Jos Jansen hun oog op de Maasnielse harmonie hebben laten vallen om samen met hen op zondag 27 oktober 2019 in de ECI de klassiekers van de legendarische Jacques Brel voor het voetlicht te brengen.

In het eerste deel van het concert speelt de Philharmonie Maasniel een instrumentaal programma met  daarin ‘Le Mer’ van Charles Trenet, voor velen beter bekend als ‘Beyond the Sea’ uit de Disney klassieker ‘Finding Nemo’ en een toepasselijke francofiele compilatie van enkele grootse Franse chansons. De Philharmonie zal het programma openen met de klaterende klanken van ‘Nordic fanfare and Hymn’ van Jacob de Haan, vervolgd door de meeslepende filmmuziek uit ‘How to train your dragon’ uit 2010.

In het tweede deel speelt Micheline samen met Philharmonie Maasniel de mooiste liedjes van de Belgische chansonnier Jacques Brel. ‘Ne Me Quitte Pas’, ‘Les Flamandes’, ‘Amsterdam’; je hoort ze allemaal in speciaal voor Brel & Brass geschreven arrangementen!

Het programma is met zorg samengesteld door de Philharmonie onder leiding van Sander Simons in samenwerking met Micheline van Hautem en Jos Jansen. Sander Simons (30) studeerde Slagwerk aan het conservatorium in Maastricht en sloot zijn Master ‘cum laude’ af. Hierna begon hij in 2010 met HaFaBra-directie aan het conservatorium. Als slagwerker speelt Simons sinds 2011 bij de Marinierskapel, een professioneel orkest in Rotterdam. In het verleden was hij onderdeel van het orkest van André Rieu. Als dirigent staat hij sinds 2014 op de bok van Philharmonie Maasniel.

Het concert start om 15:00u. in de Theaterzaal van ECI Cultuurfabriek in Roermond. Kaarten zijn te koop voor  € 17,50 per stuk aan de kassa van de ECI of online via: https://www.ecicultuurfabriek.nl/theater/micheline-van-hautem-met-philharmonie-maasniel/