De Nieuwe Harmonie, een project van Philharmonie Maasniel

Klarinetcursus voor volwassenen

Heb je altijd nog een keer een muziekinstrument willen leren spelen, maar is dat er eerder nooit van gekomen? Voor muziek leren maken ben je nooit te oud! Daarom biedt de Philharmonie Maasniel vanaf september een klarinetcursus voor volwassenen aan.

Kenners weten dat de klarinet één van de mooiste instrumenten is binnen het harmonieorkest. De klarinetten zijn wat de violen zijn voor een symfonie orkest: ze vormen samen de grootste groep en spelen belangrijke partijen. Zo’n grote groep is erg handig, omdat er altijd genoeg mensen voor je klaarstaan om je te helpen als je iets moeilijk vindt. Maar als competitie is wat je zoekt, dan ben je bij de klarinetten ook aan het goede adres

Hoewel klarinet spelen alleen heel leuk is om te doen, is samen muziek spelen bij de Phil nog veel leuker. De Philharmonie is een groep van 40-50 mensen, jong en oud, die allemaal verschillend zijn, maar als we samen spelen zijn we allemaal een beetje hetzelfde. Als je dat eenmaal hebt ervaren heb je ineens een hoop nieuwe vriendschappen erbij. Deze succesvolle formule is de reden waarom de Philharmonie Maasniel sinds 2017 al 70 jaar bestaat. Het is ook de reden waarom zo veel leden vaak van ver weg, elke donderdag met veel plezier de repetities in Maasniel bijwonen.

Omdat de Philharmonie Maasniel het mogelijk wil maken om deze ervaring met ons te delen, is de klarinetcursus opgezet. In deze cursus leer je stap voor stap om uit dit prachtig instrument ook een prachtig geluid te krijgen. De klarinetcursus wordt gegeven door Nanda Meering die elke twee weken één uur klarinetles geeft aan een groep cursisten van hetzelfde beginnersniveau. Op deze manier kun je geleidelijk instromen in onze prachtige muziekvereniging.

Nanda Meering is al 21 jaar klarinettiste pur sang. Ze studeerde aan het conservatorium in Maastricht en is nu docente op de klarinet. Beroepsmatig speelt ze bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine in Rotterdam en hobbymatig bij harmonie St. Cecilia in Maasbracht. Nanda weet hoe verslavend leuk muziek maken is in groepsverband, zeker als dit op een steeds net iets hoger niveau kan en met heel veel, sterk uiteenlopende niveaus binnen een orkest. Iedereen is even belangrijk voor een fraai eindresultaat. Maak daarom onder begeleiding van Nanda kennis met de klarinet en ontdek het zélf maken van muziek, samen met nog vele anderen in groepsverband!

De kosten van de klarinetcursus zullen €200,- bedragen. Ook wordt er contributie gevraagd voor het lidmaatschap bij de Philharmonie Maasniel, wat €114,- bedraagt.

Wat krijg je daarvoor terug?

Een instrument in bruikleen vanuit de harmonie.
Elke twee weken les van een professionele docent.
Je leert stap voor stap klarinet spelen en noten lezen.
In een groep samen muziek leren maken.
Je leert samen met andere instrumentgroepen muziek te maken o.l.v. professionele dirigenten.
Leuke concerten en optredens.
Je wordt lid van een hele leuke en gezellige vereniging!
De lessen beginnen vanaf september en zijn op de donderdagavond (rond 18:15 uur) in Café-Zaal 't Dörp in Maasniel.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ruud Luijsterburg (voorzitter van de Philharmonie Maasniel). Dit kan via ruud.luijsterburg@hotmail.com of door te bellen naar 06-12573318.