De Nieuwe Harmonie, een project van Philharmonie Maasniel

Flexlidmaatschap

Bij de Philharmonie Maasniel is het sinds januari 2011 mogelijk om voor één of meerdere concerten met het grote harmonie-orkest mee te spelen. De "Fiel" gaat mee met de tijd. Waar men vroeger één hobby had heeft men tegenwoordig meerdere hobbys. Hierdoor is het vaak moeilijk de verschillende activiteiten te combineren. 

Bij de Philharmonie Maasniel kun je nu naast een vast lidmaatschap te hebben ook als flexlid deelnemen aan concerten. De Phil heeft hiervoor een nieuwe website ontworpen. Je kiest op deze website de concerten die je leuk vindt en waar je tijd voor hebt. Op de website kun je zien hoeveel repetities aan het betreffende concert worden besteed en welke muziekstukken gespeeld worden. Wanneer het jou uit komt, kun je muziek maken.

Om de kosten te dekken vraagt de harmonie van flexleden een kleine bijdrage. Deze bijdrage wordt gebruikt om partijen te betalen en de kosten van de dirigent te financieren.

Om als flexlid deel te nemen aan een concert heb je een instrument nodig. Beschik je zelf niet over een instrument, dan kun je in overleg een instrument, voor de betreffende periode huren. Eventuele kosten hiervoor kunnen in rekening worden gebracht. Dit geldt niet voor slagwerkers. De harmonie zorgt voor slagwerk tijdens de repetities en concerten. We gaan er van uit dat je als flexlid op een redelijk niveau muziek kunt maken.

Wil je op de hoogte blijven van de concerten, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan tijdig voor de uiterste inschrijfdatum een nieuwsbrief met informatie.

Het flexlidmaatschap bij de Philharmonie Maasniel is onder de naam "DeNieuweHarmonie" in de media gebracht.