De Nieuwe Harmonie, een project van Philharmonie Maasniel

De Fiel steekt in het nieuw!

26-11-2017

Tijdens ‘4717’, het spetterende jubileumevenement van de Philharmonie Maasniel van zaterdag 25 november liet de Fiel zich in haar nieuwe uniformen zien aan het publiek.

Nancy Ruiten is de afgelopen maanden samen met de kledingcommissie, bestaande uit Danny Franssen, Esther Giezenaar en Susanne Even, druk bezig geweest om de Fiel in het nieuw te steken. Na bijna veertig jaar was het hoog tijd voor een nieuwe outfit. Niet alleen waren de oude uniformen tot op de draad versleten, muzikanten voelden zich niet altijd prettig in de oerdegelijke, maar wat stijve snit van de afgelopen decennia.

De kledingcommissie had geen gemakkelijke taak. De outfit moest passen bij alle soorten gelegenheden die de harmonie moet opluisteren. Of het nu gaat om een zonnig zomers buitenconcert, een gure Sintmaartens- of juist een snikhete schuttersfeestoptocht, een stemmige Paasmis, een swingend optreden of juist een heel formeel concours in de Oranjerie, het moest praktisch zijn en er ook nog allemaal tip-top uniform uitzien.

En hierin is de commissie wonderwel geslaagd! Het werd een fraaie afgezette blouse op een zwarte pantalon. Voor de buitenactiviteiten werd gekozen voor een strakke waterafstotende grijze soft shell jas. De slagwerkers, die vaak de armen moeten laten wapperen, kregen korte mouwen. Het bestuur kreeg een nette colbertjas met de herkenbare bordeauxrode ‘sjlieps’. De Femmes de Fiel werden uitgerust met een hele praktische handen-uit-de-mouwen polo.

Nancy heeft haar goede oog voor de juiste snit niet van een vreemde: haar moeder Nien stond tientallen jaren als vrijwilligster garant voor vakkundig maak- of verstelwerk van Maasnielder carnavals- of verenigingskledij – waaronder de uniformen van de Fiel. Ook deze keer mocht de Fiel weer een beroep op haar doen.

Natuurlijk is een dergelijke aanschaf een behoorlijke kostenpost. Maar dankzij een subsidie van de Provincie Limburg, bijdragen van onze sponsoren en de Club van Honderd, de paaseitjesactie en de jaarlijkse donateursactie kwamen we een heel eind.

Wilt u de harmonie financieel steunen en ook lid worden van de Club van Honderd? Klik dan <hier>.