De Nieuwe Harmonie, een project van Philharmonie Maasniel

Beleef de Kerst in Maasniel! (Dao is 'n kiendje gebaore - 'n Kerskonzaer)

06-12-2018

Op zaterdag 15 en zondag 16 december is het volop genieten van de Kerst in Maasniel. Ondernemers en verenigingen hebben een gevarieerd en sfeervol programma opgezet.

Van de vele mensen die hun belangeloze bijdrage gaan leveren aan de gratis toegankelijke activiteiten, vroegen we Sjinderhannes Duvel Amber Nelissen en Nicole Kleinen van Boekhuis 'de Kleine Tovenaar' naar hun motivatie.

Nicole: ‘Kerst is voor mij het moment om elkaar in alle rust te ontmoeten, het liefst onder het genot van een hapje of drankje. Met aandacht en tijd voor elkaar, ook al kan het in die periode soms heel erg druk zijn.’  Ze vind het dan ook heel mooi dat juist dan zo veel mensen zich inzetten om sfeer te maken in Maasniel, waaraan ze graag haar steentje bijdraagt.

Zaterdag: ‘Dao is ’n Kiendje gebaore’

Op zaterdag 15 december zal de Philharmonie Maasniel om 19:00u., direct na de mis, een vrolijk kerstconcert geven in de Laurentiuskerk van Maasniel met het thema: 'Dao is 'n kiendje gebaore'. Het zal zo’n 45 minuten duren.

De Philharmonie is bere-trots dat zij haar oud-lid Amber Nelissen bereid heeft gevonden om met haar zang een paar prachtige solo's in te vullen – ook in het dialect.

Amber heeft tijdens haar huidige studie aan het conservatorium in Rotterdam haar dialect extra leren waarderen. Amber: ‘Zingen is emotie en dan moet je soms diep gaan, het is dan heerlijk als je dan kunt terugvallen op de taal van je moeder’.

Het programma van de Fiel oet Neel zal bestaan uit leuke kerstmelodieën, afgewisseld door korte kerstgedichten en verhalen, uitgezocht door Marly Wiermans en Riet Bongaarts, maar gebracht door Nicole Kleinen. Nicole: ‘Het moet gewoon een vrolijke happening worden met herkenbare muziek en sfeervolle verhalen. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat ook de jeugd het leuk vind.’

Zondag: Neelder Kerstmarkt en Kerstborrel

Nicole heeft samen met haar collega’s van Ondernemend Maasniel hard gewerkt om zondag 16 december de zevende Neelder Kerstmarkt mogelijk te maken.

Van 13:00 uur tot een uur of 17:00 uur heerst gezelligheid van het Betjesplein tot aan het Eiland, aan het andere eind van de Raadhuisstraat naast de Primera.

Op de kerstmarkt vind je gezellige stands met kerstspulletjes om je huis nog extra te versieren of een leuk cadeau te kopen. Ook is er iets te eten en drinken met sfeervolle kerstmuziek, leuke kinderactiviteiten en natuurlijk komt de Kerstman nog langs. Ook zal er een gezellige Kerstherberg worden ingericht door de VV De Katers Neel. De Kerstmarkt zal worden afgesloten met een originele Winter BBQ vóór de Kleine Tovenaar tegenover het Betjesplein.

Aan het andere eind van de Raadhuisstraat, naast de Primera, zal die middag plaats worden gemaakt voor een swingende Neelder Kerstborrel. Daar kunt u onder genot van de inmiddels befaamde Sjroebelthee genieten van een fraai muzikaal programma dat zal worden gebracht door Amber & Britt, Tim Giesbers, Baerke’s Bloe Band, de Roer- en Maasmuzikanten, Roy Selder en Hay Hutjens.

Ondanks drukte en afstand die Amber nu ervaart tijdens haar studie aan het conservatorium in Rotterdam, zien we haar nog veel in haar geboortedorp Maasniel en Roermond. Amber: Wat is er mooier dan zingen met mijn eigen zus Britt voor de mensen die je kent in Maasniel of in Roermond? Aan dat gevoel kan niets aan tippen!’